INFORMATIE
De Molentocht is een oldtimerrit door mooi Zeeland.Email: molentochtgoes@gmail.com

Opzet
De Molentocht Goes laat de deelnemers kennismaken met het mooie Zeeuwse landschap. Eigenaren uit diverse landen van auto’s, motoren en bromfietsen, die ouder zijn dan 40 jaar, kunnen meedoen. Dit jaar is het dus voor voertuigen tot 1977 mogelijk om mee te rijden. Het maximum aantal deelnemers is 300. Onderweg stoppen de deelnemers op twee locaties. Daar hebben toeschouwers de mogelijkheid de voertuigen van dichtbij te bekijken en een praatje te maken met de eigenaren. Uiteraard bieden de stops voor de deelnemers ook de gelegenheid om elkaars voertuig te bekijken, oude contacten te onderhouden en nieuwe contacten te maken. De organisatie maakt ieder jaar een andere route. Inschrijfgeld is € 25,00 per auto of € 15,00 per motorfiets. Op elke stopplaats is eten en drinken verkrijgbaar. Bij de start krijgt u gratis koffie/thee/frisdrank en natuurlijk de Molentochtspeculaas.
Geschiedenis
In 1989 vond de eerste Molentocht Goes plaats. Deelnemers waren de leden van de Engelse 750 Motor Club met hun Austin Sevens. Door de jaren heen groeide de rit uit tot een internationaal oldtimer-evenement. Nu rijden jaarlijks 300 eigenaren van oldtimer auto’s, motoren en bromfietsen mee. Het evenement vindt altijd plaats op de derde zondag in mei. De Grote Markt in Goes is altijd één van de stopplaatsen. En natuurlijk zorgt de organisatie ervoor dat de route altijd langs een aantal Zeeuwse molens gaat.
Sponsors en vrijwilligers
De Molentocht Goes wordt mogelijk gemaakt door sponsoren die rechts op deze pagina vermeld staan en door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Heeft u interesse om uw steentje bij te dragen neem dan via molentochtgoes@gmail.com contact met ons op. Elke vorm van steun wordt op prijs gesteld!
Organisatiecomité
Stefan Priemis
Joost Hugense
Ben Bouwmeister
Jan van der Craats
Angelique Kaelen
Jeroen Verschoore
Rob Strating
Gert en Yvonne Kruitbosch
Kees Versluijs
Jan Heijnsdijk